Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gramiç bakla
  • 2 adet orta boysoğan
  • 3 yemek kaşığızeytin
  • 2 dişsarımsak
  • 1 adetküp şeker
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1,5 su bardağısu

Üzeri için:

  • 1 çay bardağızeytinyağı

  • 1/2 demetdereotu

Zeytinyağlı İç Bakla Tarifinin Püf Noktası

Zeytinyağlı yemeklerde pişerken içine şeker eklemek ve pişip soğuduktan sonra sızma zeytinyağı ilave etmek lezzetine lezzet katmanızı sağlar. Pişme süresi baklanızın büyüklüğüne ve cinsine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını soyun ve ince ince yemeklik bir biçimde doğrayın.
  2. Sarımsakların da kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
  3. Tencerenin içine zeytinyağı ve soğanları alın. Güzelce kavurun.
  4. Ardından iç baklaları da ilave edip birkaç dakika daha kavurup üzerine su, tuz ve şekerini ilave edin.
  5. Kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Bu süre baklanızın tazeliğine göre uzayıp kısalabilir.
  6. Pişen baklaları oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin. Dinlenen ve ılık bir hale gelen baklaların üzerine zeytinyağı gezdirin ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir